Profile Picture

#8 – Ewan Watson vertelt alles over zijn Padel Transition Academy

In deze uitzending een interview met Ewan Watson van de Padel Academy Transition welke eind 2016 is opgericht door Ewan Watson. Ewan kwam in de zomer van 2014 in aanraking met padel via een video en vond dat zo gaaf om te zien, dat hij gelijk op onderzoek uit ging of het in Nederland mogelijk was om te spelen. Toen Ewan aan het eind van die zomer op de baan stond en padel voor het eerst ging spelen was hij na 10 minuten gegrepen door deze sport.

Door de grote afstand tussen zijn woonplaats en de dichtstbijzijnde padelbaan kwam er in het begin niet veel van, maar de drang om te spelen was heel groot. Het was duidelijk dat het Padelvirus hem gegrepen had. Met zijn tennisachtergrond en jarenlange ervaring als tennistrainer, waar hij gewerkt heeft met allerlei niveau’s, maar met name (inter)nationale prestatieve jeugd, werd zijn missie duidelijk; Padel in omgeving Utrecht op de kaart gaan zetten en een transitie ondergaan van tennis naar padel, zowel als speler en als trainer.

Transition, een transitie/overgang en in zijn geval van tennis naar padel, maar ook is de transitie vanuit de verdediging naar aanval en ondersom een belangrijk element in deze fantastische sport.
Met de komst van padelbanen in Houten eind 2016 was het dus een logische stap om als trainer aan de slag te gaan. Ewan is dan ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van padel in Nederland.

Verder in deze uitzending de Tips & Trucs door Sven Boele.

Wil je reageren op deze uitzending, laat dan een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam

E-Mail

Website

Bericht

#8 – Ewan Watson vertelt alles over zijn Padel Transition Academy