PadelTalk heeft een actie opgezet voor KiKa. (Kinderen Kankervrij)
want elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker….. en DIT MOET ANDERS!!

Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Daarnaast is de soort kanker nog verder onder te verdelen in verschillende typen met verschillende eigenschappen. Om de precieze diagnose te kunnen stellen, moet een kind met kanker daarom eerst diverse onderzoeken ondergaan.

 

De meest voorkomende vorm van kinderkanker is bloedkanker, ook wel leukemie genoemd. Bij deze vorm van kinderkanker is er sprake van een ongeremde deling van lymfocyten (een bepaald soort witte bloedcellen). Daardoor is er geen ruimte meer om gezonde bloedcellen aan te maken.

Veel medicijnen zijn alleen getest bij volwassenen. De dosering van een medicijn dat aan een kind wordt gegeven, wordt vaak berekend aan de hand van het gewicht van een kind ten opzichte van het gewicht van een volwassene. Kinderen zijn echter geen kleine volwassenen. Hierdoor kunnen kinderen heel anders reageren op medicijnen dan volwassenen.

 

Artsen behandelen kinderkanker met medicijnen, operaties of bestralingen. Ook worden soms verschillende methoden gecombineerd. De uiteindelijke behandeling hangt af van de vorm van de kanker. De duur van zo’n behandeling varieert van enkele dagen tot jaren.

Helaas is er ook een keerzijde aan verschillende behandelingen. Veel medicijnen maken niet alleen de tumorcellen, maar ook de gezonde cellen kapot. Hierdoor kunnen er direct of op latere leeftijd orgaanbeschadigingen optreden. Voorbeelden hiervan zijn hartproblemen, groeistoornissen, onvruchtbaarheid of ontwikkeling van andere tumoren.

 

KiKa steunt daarom ook onderzoeken naar vermindering van bijwerkingen en effecten op latere leeftijd. Dankzij resultaten van afgerond onderzoek neemt de genezingskans voor kanker bij kinderen door een succesvolle behandeling toe.

 

Wij vragen daarom, naast onze adverteerders en sponsoren van de PadelTalk podcast uitzendingen, je gedachten te laten uitgaan naar helaas te veel kinderen die kampen met diverse vormen van Kanker. Wellicht willen jullie onze PadelTalk actie steunen met een eigen bijdrage, immers de strijd tegen KinderKanker winnen we alleen als we het SAMEN doen!!

 

Wij zouden het erg op prijs stellen als jullie KiKa een warm hart willen toedragen en een eigen bijdrage zouden willen doneren via de onderstaande Doneer-button, die uitkomt op onze speciale Actiepagina van KiKa. Wij danken jullie alvast namens KiKa voor je eventuele donatie!!

 

Jaargang 2 – #7: KIWA, keuring van padelbanen, Viva Las Vegas en de Nederlandse dames en meer….